Hee lieve leuke meiden!
Het thema van deze
finale van de bloggersbattle is ZOMER! Ik hou van de zomer, wat je ook al kon
zien aan mijn andere blogje. Iets wat ik deze zomer nog niet had gedaan, was
een high tea maken. Dat is super leuk, gezellig en echt iets voor de zomer.
Daarom heb ik nu voor jullie een paar super lekkere recepten. Eten en drinken
heb je dan al. Het enige wat je nog hoeft te doen is je vriendinnen uitnodigen.
Gezelligheid is gegarandeerd.
Het slimste is om te
beginnen met deze lekkere pindabeertjes. Ik probeerde ze uit en ga ze nog zeker
heel vaak maken! In de wachttijd kun je alvast andere dingen klaarmaken. Het
beste van deze pindabeertjes: Ze zijn echt héérlijk.
Meng in een kom de bloem + bakpoeder + zout.
Roer daarna de havermout erdoor. Klop in een andere kom, de boter + pindakaas +
bruine suiker + vanillesuiker met een mixer romig. Meng het ei erdoor en klop
tot het mengsel redelijk glad is. Roer de mengsels door elkaar. Wikkel het deeg
in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
·
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Rol een worst van iets meer dan de helft van het deeg (180 gr.) en snijd de rol in 10 gelijke stukken. Maak van alle stukken balletjes en druk ze een beetje plat als je ze op de bakplaat met bakpapier legt. Dit wordt de buik van de beer. Doe hetzelfde met 2/3 van de rest van het andere deeg. Daar maak je de kop van de beer van. Rol van de rest van het deeg een hele lange rol en snijd daar 70 stukken uit. Dit worden de oren, benen, armen en de neus van de beren.
Om 10 pindabeertjes
te maken heb je nodig:
160 gr bloem / ½ el
bakpoeder / een snufje zout / 100 gr havermout / 90 gr boter / 60 gr pindakaas
/ 120 gr bruine basterdsuiker / 2 zakjes vanille suiker / 1 ei / rozijnen om te
versieren
·
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Rol een worst van iets meer dan de helft van het deeg (180 gr.) en snijd de rol in 10 gelijke stukken. Maak van alle stukken balletjes en druk ze een beetje plat als je ze op de bakplaat met bakpapier legt. Dit wordt de buik van de beer. Doe hetzelfde met 2/3 van de rest van het andere deeg. Daar maak je de kop van de beer van. Rol van de rest van het deeg een hele lange rol en snijd daar 70 stukken uit. Dit worden de oren, benen, armen en de neus van de beren.
·
Snijd de rozijnen in stukjes en duw in het deeg
een paar stukken rozijntjes. Bij de ogen en bij de navel. Schuif de bakplaat in het midden van de oven
en bak de beertjes in 11 minuten goudgeel. Laat ze afkoelen voor dat je ze eet,
anders brand je je tong ;)
Okee, tijd voor de
smoothies:
Wat heb je nodig:
Verschillende soorten
fruit / een blender / leuke glazen / rietjes
Dit is zó simpel & zó lekker! Je stopt verschillende of
dezelfde soort(en) fruit in de blender en maakt alles fijn. Ik gebruikte
nectarines, aardbeien, bananen, peren, een citroen en een halve sinaasappel.
(De andere helft van de sinaasappel had ik al opgegeten :P) Het is behoorlijk
wat fruit trouwens dus je moet het ook niet té vaak doen, want dan heb je kans
dat je familie gek wordt dat het fruit alwéér op is. ;) Je doet de smootie in
de leuke glazen en steekt er een leuk rietje in! J
Nu we toch met fruit bezig zijn, kunnen we wel meteen
de fruitspiesjes maken.
Satéprikkers en fruit heb je hiervoor nodig. Als je wilt kun
je er een kleine chocolade fondue bij doen. Dat is wel lekker, maar zonder is
het ook helemaal goed. Ik maakte fruitspiesjes met banaan en aardbeien. Lekker
fris en fruitig!
Voor deze heerlijke
high tea maakte ik ook cakepops. Simpel en lekker klein. Ze vullen in principe
niet heel erg en aangezien een high tea redelijk vult, zijn kleinere hapjes
vaak wel fijn.
Ik heb het beslag van een halve cake (uit een pak) gedaan in
mijn cakepop vorm. En lekker de oven in geschoven. Af en toe kun je even kijken
of ze al gaar zijn. Bij mij was dat met ong. een half uur op 200 graden. Nadat
je ze uit de oven hebt gehaald moet je ze een half uur dicht laten afkoelen,
dat zorgt voor stevigheid! Wist ik eerst ook niet, maar de stokjes bleven later
een stuk beter zitten. Je kunt ze er dan gewoon meteen indoen in plaats van met
iets plakkerigs het stokje in de cakepop krijgen. Stuk handiger. Als je geen
vorm hebt kun je ook een cake bakken en met botercreme balletjes maken en die
in de koelkast doen voor een (half) uur. Daarna kun je ook super mooie cakepops
maken. Die van mij zijn heel simpel gebleven. Mini-puntje van chocola en een
zilveren parel. Dat ziet er wel chic uit.
Als laatste heb ik brownie in een mok gemaakt
Als laatste heb ik brownie in een mok gemaakt
You need: 1 el (eetlepel) bloem, 4 el cacao, 3 el suiker,
roer alles nu goed door. Voeg 1 ei toe. Nu 2 el olie(maakt niet heel veel uit
welke). Je voegt vanille aroma (of een zakje vanille suiker) toe en nog een
klein scheutje melk. Je roert alles goed door elkaar. Zet hem in de magnetron
op 1000W ong. 1,5 minuut. Als hij omhoog gaat moet hij eruit!
Het leukste is om nu alles leuk klaar te zetten en foto’s te
maken voor op instagram of je eigen blog.
Dit was mijn blog voor
de bloggersbattle. Als je recept ideeën hebt of je wilt vragen hoe ik iets maak
kun je altijd reageren! Stuur me een foto van wat jij hebt gemaakt voor je high
tea! Ik ben benieuwd!
Liefs!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten